Бившият скиор Яни Парлапанов прави клубна база за СПА отдих на 20 любители на белите спортове в разложкото с. Баня

Бившият скиор, носител на десетки купи и медали от национални и европейски състезания, а в момента ски учител в Банско, Яни Парлапанов започва инвестиция в разложкото с. Баня. Тя включва изграждане на клубна база, в която ще има спални помещения за 20 души, СПА център, открит плувен басейн с обем 90 куб.м, гараж за мотори и външно джакузи. Преди дни Парлапанов стартира процедура за получаване на разрешение за водовземане на минерална вода от сондаж №6 на находище “Гулийна баня”, с която иска да захранва басейна си, и в няколкото работни дни между Великден и Гергьовден той получи окей от Басейнова дирекция Западнобеломорски район – оказа се, че дебитът на сондажа е 7 л/сек., а в момента община Разлог и 3 частни фирми – “Айвио” ЕООД, ” Регнум” ООД и “Баня и перални” ЕООД ползват само 3,92 л/сек, тъй че има достатъчно вода и за басейна на скиора. Водата в него ще се сменя изцяло веднъж месечно, а през останалото време ще се обновява системно със свежа вода в обем от 10% от основния обем на басейна. Тъй като водопроводът за минерална вода минава близо до имота, Парлапанов ще трябва да търси и разрешение за изграждане на водопровод с дължина от 370 метра. Необходима му е и пречиствателно съоръжение за отпадъчните води от промивката на басейновите филтри.
С решаване на водния проблем фирмата на предприемача “Фън адвенчър” ЕООД вече има картбланш да започне процедура по самото строителство на клубната база. В момента в парцела има стара жилищна сграда, която ще бъде преустроена, а останалите допълнителни постройки – съборени.
Клубната база ще е семейна инвестиция на Яни Парлапанов, брат му Иван и бащата Георги, които заедно държат ски и сноуборд училище в Банско. Естествено, тя ще е предназначена за скиори, защото ски спортът е огромната слабост на тримата мъже. Наскоро те дори качили на ски и съпругата на Георги Парлапанов, за да не се цепи от мъжкия колектив, и сега тя отвява на състезания всичките си колежки, с които обичат да се спускат по пистите на Пирин.
ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *