Бившият телевизионер и зам. кмет на Благоевград Владимир Каперски представи първия си роман

Бившият телевизионер и зам. кмет по културата на Благоевград Владимир Каперски събра солидна публика от приятели и почитатели и представи първия си роман.

„Искаше ми се да кажа, че съм го прочела на един дъх, но не е истина. Чете се бавно и с наслаждение“, искрена бе ЮЗУ преподавателката Мария Кавданска, една от първите, взели в ръце още „топлото“ издание на „Към виделина“.

Приятелката и съученичка на автора Евгения Йорданова оприличи четенето на книгата с гледане на филм за любовта.

„Причината за този роман вероятно е преселението ми в Горно Лешко, преселението на градския човек на село. Както и че българската нация много обича да не е щастлива и търси начин да умножава проблемите и непрекъснато да се връща към тях – разказа Вл. Каперски. – Затова в книгата се опитвам наред с тъжните неща около обезлюдяването на българските села да покажа, че всъщност там са корените ни.

Този млад човек е един от прототипите ми в романа. Със съпругата му дойдоха от София, заселиха се до мен и най-хубавата новина е, че преди 20-ина дни им се роди бебе. Първото бебе в Лешко от години!“, посочи авторът към млад, усмихнат мъж.

„Голямата ми дъщеря се прибра неотдавна от Франция и също избра да живее при мен в Лешко, като си купи наблизо къща. На никого не давам съвет, но нашето спасение е връщане към природата. Може един път седмично да го правим, но важното е да възстановим тази прекъсната връзка“, искрен бе Вл. Каперски.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *