Бившият топрефер от Сандански Хр. Ристосков за кошмар отпреди 15 г.: Поръчителят на побоя върху мен се намира в топлите страни

Бившият топрефер от Сандански Христо Ристосков върна кошмар отпреди 15 г., когато беше пребит жестоко пред дома си в курортния град след едно вечно дерби между „Левски“ и ЦСКА под негово ръководство и последвали обвинения от страна на червените, че ги е ощетил. Собственик на армейците тогава бе укриващият се в момента в Дубай от родното правосъдие олигарх Васил Божков-Черепа. Някогашният арбитър заяви, че поръчителят на побоя се намира в топлите страни, но не спомена името му. „Осъдиха трима човека за саморазправата с мен, но нямаше ефективни присъди, а само пробация. Разследването обаче спря дотам – само до побойниците, не знам защо. Човекът, който ме е поръчал, остана недосегаем. Той сега е в чужбина, май някъде в топлите страни“, коментира Ристосков и отправи препоръка към следовниците си. „Натиск върху реферите винаги е имало и винаги ще има. Който мисли, че не може да издържи, по-добре да не се захваща с тая работа“, заключи ексмеждународникът и настоящ съдийски наблюдател в пиринската бундеслига.

Покушението срещу него бе извършено на 5 октомври 2006 г. Две години по-късно Районният съд в Сандански произнесе присъдата 1 г. пробация за нападателите, които се признаха за виновни и сключиха споразумение с прокуратурата. Самоличността им адвокатът на потърпевшия Христо Ристосков не разкри с пояснението, че предстои срещу тях да бъде заведен граждански иск. „Удовлетворен съм от решението на съда. Това са първите осъдени хора за побоите над мен и моите колеги през последните години“, каза веднага след края на делото Хр. Ристосков, който в резултат на произшествието беше с порезни рани по лицето и хематом на главата, а от полицията съобщиха, че пострадалият има подозрения кой стои зад деянието.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *