Бившият футболист на „Беласица“ Ал. Димитров за назначението за селекционер на първия отбор на България: Никой не ме е търсил

Бившият футболист на „Беласица“ Александър Димитров отрече да е канен за селекционер на първия отбор на България. В последните дни в медийното пространство отново се завъртя тиражираната на няколко пъти версия, че досегашният треньор на младежите заема мястото на Георги Дерменджиев, чийто договор не беше подновен след изтичането му в началото на месеца. Според различни източници кандидатурата на 44-годишния специалист вече е одобрена от вр.и.д. президента на БФС Михаил Касабов, както и от мнозинството от членовете на Изпълкома, и назначението ще бъде официализирано на следващото заседание на ръководния орган на централата в средата на януари, за да има време да подбере състава за старта на световните квалификации срещу Швейцария на 25 март и срещу Италия на 28 март.

Потърсен за коментар вчера, спряганият за кормчия на националите внесе яснота по казуса. „Никой не ме е търсил и не ми си е обаждал, откакто договорът ми с БФС като наставник на младежите приключи. Подобни писаници не са новост, но нали все пак някой от БФС трябва да говори с мен. Да, в последното си интервю казах, че бих приел предизвикателството, но това беше в отговор на журналистическо питане дали съм готов да оглавя „А“ тима на родината, нищо повече. Дори не знам кои са кандидатите за поста, откъснал съм се от тези неща и си почивам“, описа ситуацията от първо лице Ал. Димитров, който призна, че комуникацията между него и Г. Дерменджиев се е счупила в момента, в който колегата му не е удържал на думата си да пусне неколцината извикани играчи за последната фаза на младежките  квалификации, в които селекцията ни до 21 г. имаше теоретичен шанс за класиране на финалите на Евро-2021.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *