Бившият футболист на „Марек” М. Калъпчийски затвори пицарията си в центъра на Дупница и отиде да работи в столичен ресторант

Коронавирусът удари бизнеса на бившия футболист на „Марек” Михаил Калъпчийски в Дупница. Той е затворил пицарията в центъра на града след три години в бранша. Бившият футболист е заминал да работи в столичен ресторант, коментираха негови близки. Както “Струма” писа, той отвори пицарията с голямо желание да работи като пицар, защото няколко години е трупал опит като главен готвач при бащата на известния италиански кулинар Лео Бианки  в София.

Имаше амбицията да предаде уменията си в кухнята и да привлече много клиентела, но не му потръгна. Една от причините бяха високите цени, на които той  предлагаше салати и пици, коментираха негови клиенти. Обяд за двама е излизал около 40 лв. Салатата е струвала по 12,00 лв. порцията, малко питие – 7,00 лв.

Другата причина е пандемията от март, която повлия глобално на бранша. След първата вълна на Ковид-19 Калъпчийски се е опитал да възвърне клиентелата и търговията, но нещата не потръгнали и той затворил, коментират негови близки.

Съседката му до пицарията, Росица Атанасова, също е била принудена да затвори магазинчето си, защото заради пандемията съвсем останала без клиентела.

Пред  репортер на „Струма” по телефона тя обясни лаконично: „Не ми се говори. Освободих помещението, няма оборот. Програмата 60/40 е само за големи фирми. Аз не можах да се включа в нея. Аз съм и магазинер, и собственик на фирмата, човекът фирма…”, изброява тя разстроена.

Както “Струма” писа, преди дни и хотелът на благоевградския строителен предприемач Георги Ганджов  в центъра на Дупница затвори врати до пролетта заради Ковид-19.

Освободентото от бившия футболист Калъпчийски помещение на пицарията вече има нов наемател, това е ексобщинският съветник Славчо Павлов, който прави кафене, което ще е третото му в центъра на Дупница.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *