HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Бившият шеф на баретите Арлин Антонов независим кандидат за кмет на Трън

Бившият директор на Националната служба за сигурност полковник Арлин Антонов е първият кандидат за кмет на Трън за предстоящите извънредни избори в пограничната община. Полковник Антонов е с корени от трънското село Туруковци, там имал и къща. От общината в Трън потвърдиха, че Антонов има регистрация в селото и често го посещавал. Имал е намерение да се кандидатира за кмет на Трън още предишния мандат, но се отказал по-късно. Сега обаче намеренията  му били сериозни, имал предложения от няколко трънски села да бъде издигнат за поста. Ще се кандидатира като независим, издигнат от инициативен комитет.
Арлин Антонов следващата година ще навърши 70 години, казаха още от общината.
До извънредни избори в Трън се стигна след като на 2 юни т.г. кметът Станислав Николов подаде оставка чрез Общинския съвет пред Общинската избирателна комисия с лични мотиви.  Най-вероятно причината е делото срещу Николов за блъснатото от него с джип 7-годишно момче, на което бе отстранен далакът и част от черния дроб.  От случая се заинтересува лично главният прокурор Цацаров, а делото бе прехвърлено в Пернишкия окръжен съд.
Извънредните избори ще се произведат на 8 октомври, за когато президентът Румен Радев издаде указ. От началото на август започват политическите сондажи за издигане на кандидатури, а регистрацията им в ОИК трябва да стане преди 8 септември. Предизборната кампания започва от 8 септември.
Арлин Антонов е завършил военно училище, Военна академия и курс на НАТО, бивш депутат, бивш шеф на баретите, бивш директор на РДВР – Пазарджик. Той добива голяма популярност, след като залови 73-мата роми, които изнасилваха и се гавриха със 70 български малолетни момичета през 1992 г.  След акцията полковник Антонов кара ромите в махалата да пеят химна на България на два гласа.
КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *