Топ теми

Бивши директори със съмнителна слава поеха ръководствата на ДГС в Елешница и Добринище, беличани изумени от връщането на бял кон на любимеца на предишния им кмет И. Палев

Поредните рокади в системата на ЮЗДП вчера засегнаха 2 лесничейства на територията на Благоевградска област. Със заповед на директора на предприятието инж. Дамян Дамянов досегашният шеф на „ДГС Елешница” Илия Клечов поема ръководството на стопанството в Добринище, а в Елешница директор става Карамфил Джембазки, който много години беше директор на „ДГС Белица”.

Клечов и Джембазки са сред горските директори с най-спорна слава в Югозапада. Припомняме, че преди 5 г. срещу Клечов имаше прокурорска преписка заради кръчмарска свада в Елешница, в резултат на която 24-годишният Алиш Ревански от с. Палатово се озова с 3 избити зъба. В хора на проверката Ревански обаче неочаквано се отказа от показанията си срещу горския шеф, свидетелите също получиха вкупом амнезия и разложката прокуратура прекрати преписката.

Джембазки пък доби популярност около близостта си с бившия кмет на Белица Ибрахим Палев. През 2006 г., когато беше шеф на местното Държавно лесничейство, Джембазки извади 23 000 дка гори от държавния фонд и ги предаде за управление на община Белица. Държавата заведе дело срещу общината за гората, но Районна прокуратура – Разлог, където работеше съпругата на Джембазки – Айша Джембазка, обяви смяната на собствеността за законна.

През 2010 г. Палев върна жеста на приятеля си Карамфил Джембазки, като му откри нарочен щат в общината, който да отговаря специално за управлението на тази гора, обзаведе го с кабинет и секретарка и дори му купи служебен джип, после го направи и заместник-кмет на общината. След като му свърши кметуването, Джембазки стана съветник от ПП „Обединена България“, а през 2019 г. се пробва да влезе в ОбС – Белица от партия НДПС, но не му се получи.

Новината за назначаването на Джембазки начело на „ДГС Елешница” вчера бе приета с истинска изненада сред обществеността в Белица, която още пази спомен от безпардонното му държание като кметски любимец. Според преобладаващото мнение сред беличани възстановяването на бившия им зам. кмет в системата на горите, и то като директор на доста богато стопанство, каквото е Елешница, е тотална издънка на служебния кабинет.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *