Бивши и настоящи съветници и кметове от Сапарева баня избраха туристическия бизнес за препитание

Бившата общинска съветничка от ГЕРБ в Сапарева баня Марта Копанарска и съпругът й Явор влизат в туристическия бизнес в курортния град. Семейството затвори мебелния си магазин в сградата на ГУМ в Сапарева баня и на негово място изгради два мезонета, които започна да отдава под наем на туристи. Преди три години Копанарска е купила от „Наркооп” 100 кв.м от градския магазин за 60 000 лв., т.е. по 600 лв. на кв.м.

Марта Копанарска беше общински съветник от ГЕРБ в предишния мандат. Преди това тя беше лидер на СДС в Сапарева баня, но организацията се разпадна и тя беше избрана от гражданската квота за общински съветник от ГЕРБ.

Още един представител от политическия елит на общината се е захванал с туризъм. Това е бившият председател на ОбС – Сапарева баня и председател на Сдружението на хотелиерите Петър Чучуганов. Той е собственик на къща за гости в центъра на града.

Както “Струма” писа, преди няколко месеца общината му продаде свой имот от 100 кв.м до къщата му гости по 95 лв. на кв.м, за да разшири терена.

Синът на бившата финансистка на общината в Сапарева баня, общинският съветник от Земеделската партия Светослав Андреев, също е съсобственик заедно с родителите си на къщи за гости в родното му с. Сапарево.

Председателят на „Наркооп” в курортния град Георги Тодоров, който замести майка си на този пост – Елка Тодорова, е собственик на къща за гости и дава стаи под наем в друга сграда в центъра на Сапарева баня.

В бизнеса е и общинският съветник от ГЕРБ Николай Мертекчийски, който има три хотела – на Паничище и един в центъра на Сапарева баня, бившето “Почивно дело”. Той е собственик и на къщички за гости край града.

Бившият кмет на курортната община Цветан Динев след като се оттегли от политиката, също се зае с хотелиерство. Постройка в двора на къщата си в близост до гейзера в Сапарева баня той превърна в малък хотел и от няколко години това му е препитанието. Екскметът е собственик на имот в Несебър, но в него има две стаички, в които да отсяда, като отиде на море.

Бившият зам. кмет на община Сапарева баня Васил Маргин също е собственик на триетажна къща за гости в центъра на Сапарева баня. Туристическият обект беше пуснат в действие през 2015 г.

При такова сериозно присъствие на бивши и настоящи съветници и общинари не е изненада, че лобито на хотелиерите в минипарламента в Сапарева баня не позволи да се покачи драстично цената на минералната вода, ползвана от туристическите обекти.

Както “Струма” писа, преди два месеца кметът на община Сапарева баня Калин Гелев поиска от общинските съветници да гласуват драстично покачване в цената на минералната вода, но местните парламентаристи гласуваха по-ниска цена, която ги удовлетворява.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

 

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *