Бивши съученици от благоевградската НХГ се събраха на вълнуваща среща 20 г. след завършването си

На незабравима среща, изпълнена с много емоции, се събраха над 80 бивши съученици от випуск 1999 г. на Националната хуманитарна гимназия „Св.св. Кирил и Методий“ в Благоевград. Порасналите момичета и момчета показаха, че са запазили приятелството си от ученическите години и до ден-днешен, като отбелязаха 20 години от завършването на средното си образование в популярно благоевградско заведение.

Най-малко бяха представителите на 12 „д” клас /паралелката с профил „Изобразително изкуство“/, тъй като немалка част от художниците са се реализирали в чужбина и не са успели да пристигнат за срещата. За сметка на това пък присъстващите, сред които учителката в благоевградското VІІІ СУ Димитрина Гошева, която е признат майстор на творби от мозайки, колежката й Гергана Тимова, начален учител в училището в Първомай, пиарът Мария Маркова… с умиление си припомниха ученическите години. Те поканиха и класния си ръководител, художника Живко Янев, който беше не по-малко развълнуван от някогашните си ученици /на снимката/.

„Беше много приятно и вълнуващо, още повече че не се виждаме всеки ден. За последно се организирахме преди 5 години през лятото. Тогава дойдоха и съучениците ни от Италия, Белгия, Франция… тъй като срещата съвпадна с летните им отпуски. Затова смятаме да се срещнем отново след месец-два, когато повечето се приберат от чужбина”, разказа за срещата и плановете на задружния 12 „д” Димитрина Гошева.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *