HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Бивши съученици от Математическата сложиха край на фиестата в Гоце Делчев, видеозапис-изненада ги върна в нощта на бала през 1992 г.

Випуск 1992 на ПМГ „Яне Сандански“ – град Гоце Делчев сложи край на абитуриентските и абсолвентските фиести в южния град с парти, което припомни бала им при завършването на средното им образование. За събитието, чиято организация течеше в продължение на няколко месеца, дойдоха съученици от различни краища на България – София, Пловдив, Благоевград, Бургас, Варна, а така също и от САЩ, Англия, Германия и други кътчета на света. Основна заслуга да се съберат всички те имаше Десислава Зайкова. Тя удържа обещанието, дадено на предишната випускна среща, че ще поеме достойно щафетата от щатния дотогава организатор Василка Григорова, която обаче също даде рамо за доброто протичане на партито. Достойни помощници за това да се съберат повече хора имаха София Донкова, Вили Попова, Илияна Пантушева и Марияна Картулева. Въпреки усилията им на срещата дойдоха само четирима представители от бившата паралелка с профил физика и математика – Георги Занков, Тодор Мавродиев, Стоян Писов и Диана Недева. Количеството обаче се оказа изместено от качеството и това не попречи на доброто им настроение и активно участие в купона.

За музикалното оформление пък се погрижи Елена Лефтерова, която уреди присъствието на оркестъра, в който солист е нейният мъж. Това от своя страна гарантира изпълнение на всяко музикално желание на присъстващите. Доброто настроение присъстваше през цялата вечер, като бившите ученици на ПМГ „Яне Сандански“ демонстрираха своите умения не само в танците, но и показаха сериозни певчески възможности, като на няколко пъти оркестърът сменяше своите солисти, аплодирани бурно от всички присъстващи.

Истински фурор предизвика химна на руската паралелка “Земля в илюминаторе”, която вдигна всички на крака и която предпочетоха да бъде пусната в оригинал на група “Земляне”.

Срещата не мина и без изненада. Тази година тя бе дело на Мария Петрова, която възкреси спомените от 1992 г. с видеокасетата със запис от абитуриентския бал. Набързо бяха набрани желаещи да се сдобият със запис от нея, за което бе положен ангажимент да бъде „преписан“ на компактдиск от организаторите.

АЛЕКСАНДЪР ГЕОРГИЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *