Бивши футболисти на „Вихрен“ и „Марек“ подсилиха предпоследния в Югозападната Трета лига

С футболисти, минали през крайния Югозапад, предпоследният в Югозападната Трета лига „Костинброд“ търси спасението си през втория дял на първенството. Без съмнение перлата в селекцията на сините е досегашният играч на „Вихрен“ Стефан Методиев, за когото играта на „иди ми, дойди ми“ най-сетни приключи и той се завръща в скромния клуб от 12-хилядното градче в Софийската котловина. Първо столичанинът гарантира лоялност към еделвайсите в началото на декември, после бе обявен за попълнение на „Струмска слава“, на чийто първи зимен сбор обаче не се яви.

Вчера Методиев лаконично даде да се разбере, че окончателният му избор е „Костинброд“, който водеше с капитанската лента преди 2 сезона, когато тимът беше безспорен хит в ЮЗ Трета лига и откъдето пристигна в курортния град преди началото на настоящата кампания. Ситуацията около изненадващото завръщане на капитана осветли изпълнителният директор на 19-ия в есенното класиране Александър Гидионов.


„Спечелихме битката за Стефан с човешко отношение и морал – качества, които не същестуват вече, за съжаление. Просто при нас този футболист винаги е получавал уважение и сигурност. Каквото сме обещавали, сме го давали и с това успяхме да си го върнем. Битката за спасение ще продължим с пълна сила и през втория дял. Оптимизъм за успешния й край ми дава фактът, че освен Методиев, привлякохме още изключително опитните Георги Божилов и Сибил Карагьозов, чакаме още поне две качествени попълнения“, похвали се костинбродският футболен шеф.

След зенита на кариерата си 36-годишният таран Г. Божилов бе част от „Марек“ и „Рилски спортист“, преди да пристане на „Костинброд“, а левият бек С. Карагьозов (31 г.) за няколко месеца мина през Сандански в края на 2022 г. в треньорския мандат на Ивайло Василев, а последно риташе за „Сливнишки герой“ да средата на 2023 г.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *