Бивш граничен полицай от Земен в ареста след зверски побой навръх Сурва над 45-г. съгражданин, бременната му приятелка губи бебето, пострада и 16-г. момче с дислексия

Тежък инцидент в Земен навръх Сурва изясняват служители от ОДМВР – Перник. 50-годишният бивш граничен полицай Калин Кръстев е пребил до безсъзнание 45-годишния Ивайло Сергиев, зверството продължава с нанасяне на удари и ритници по бременната му приятелка Грета, която загуби бебето, а за финал Кръстев посяга и на 16-годишния Николай, дете с доказана дислекция, работещо с ресурсен учител, съобщи баща му, който е подал сигнал в прокуратурата в Радомир. В полицията са подадени две жалби – една от потърпевшите от побоя и една от ответната страна.

Драмата се разиграва в неделя вечер в читалището. Кръстев, който предвожда една от двете сурвакарски групи в града, отива в сградата и по неизяснени причини напада Ивайло Сергиев. Пребитият мъж пада в безсъзнание на земята. Свидетел на сблъсъка между мъжете става бременната приятелка на Ивайло – Грета Димитрова. Уплашената жена се хвърля да помага на любимия си, но бива свалена на земята, ритана и удряна от Калин.

Битата от земенския бивш граничен полицай Грета Димитрова е постъпила в АГ отделението на пернишката болница „Рахила Ангелова“. Според лекарите плодът е мъртъв и предстои днес да бъде премахнат.

За трагедията с бебето й Грета сподели: „Във вторник вечерта получих неразположение и кървене. Веднага потърсихме медицинска помощ в болницата в Перник. След преглед лекарите бяха категорични, че плодът трябва да се премахне, тъй като е мъртъв“.

След злополучната неделна вечер, когато тя и приятелят й са били нападнати с ритници и юмруци в читалището в Земен от Калин Кръстев, 32-годишната жена е усетила болки в областта на корема. Вчера Грета е извадила медицински документи, които ще използва пред съдебните власти. Към тях тя ще приложи и епикриза след извършване на интервенцията по премахване на плода.

„Ще го гоня до дупка този насилник. Не съм единствената, която иска възмездие и наказание за стореното към мен и половинката ми, и последствията от загубата на бебето ни. Кръстев е луд човек, който не излиза от дома си в Земен, защото го е страх от хората. Той пуска жалби срещу хората с обяснението, че е заплашван и тормозен“, разказва потърпевшата жена.

Грета описва Кръстев като едър мъж, който има жена и дъщеря. Той е мъжът, който през 2011 г. разцепва сурвакарската група от общината на две. Оттогава между образувалите се две нови групи има вражда.

В ОДМВР – Перник са представени медицински документи от потърпевшите и са снети сведения от всички участници. 50-годишният Калин Кръстев е задържан до 24 ч. с полицейска заповед и материалите ще бъдат изпратени на Районна прокуратура – Перник с мнение за образуване на досъдебно производство. КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *