Бивш директор на пощите става губернатор на Кюстендил, митничар от хората на Мая Манолова ще е единият му заместник

Александър Пандурски е назначен за областен управител на област Кюстендил в служебния кабинет на генерал Стефан Янев. Това стана факт след заседанието на Министерски съвет, когато бяха обявени имената на новите управители на областните центрове в страната.

Александър Пандурски не е непознато име за Кюстендил. От 2013 г. до март 2021 г. той заема длъжността ръководител на Областна пощенска станция – Кюстендил. Притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ по специалността „Радиотехника“ от Техническия университет в гр. София. Пандурски бе пенсиониран през месец март в кампанията около парламентарния вот, а срещу това скочи областният председател на БСП Бойко Клечков. По думите му  заповедта за пенсиониране дошла, след като директорът на пощите бил водещ на събрание в читалище „Братство”, където социалистите представили листата си.

Самият Пандурски е заместник-председател на общинската организация на партията. Той бе с пълномощно на БСП на консултациите за свикване на Районна избирателна комисия от бившия вече губернатор Виктор Янев в отминалата събота.

В Кюстендил вече се коментира и едно от имената на заместник областни управители. Това е Георги Илинов от формацията на Мая Манолова „Изправи се. БГ”. Илинов е родом от Перущица и дълги години работи в системата на митниците.

Областният управител на Перник Емил Костадинов бе освободен  от поста, в стола му сяда Симеон Василев от БСП. Симеон Василев е хирург, бил е народен представител в 40-ото народно събрание, както и зам. кмет на община Перник в периода 2011-2013 г. От 2015 г. досега е бил зам. директор по лечебната дейност и началник на операционен блок в УСБАЛЕ „Акад. Иван Пенчев“ в гр. София. Завършил е Медицинския университет в София.

Д-р Симеон Василев има придобити специалности по хирургия и по здравен мениджмънт. Той има и придобита научна степен „доктор по медицина“.

Д-р Василев има дългогодишен опит като лекар в МБАЛ „Рахила Ангелова“ в Перник. Той е бил началник на отделението по хирургия и директор на болницата. Работил е в Научния институт по хирургия към Медицинска академия – София. Бил е и главен асистент в Медицински университет – София.

За заместник областен се спряга името на адвокат Силвия Иванова от „Изправи се. БГ“. Тя бе кандидат за кмет на Радомир през 2015 година като независима и стигна до балотаж с настоящия кмет Пламен Алексиев.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *