Бивш затворник скри бутикова дрога в банан за съкилийник

68-годишен мъж остава с мярка за неотклонение „задържане под стража” заради това, че скрил дрога в банан по време на свиждане в затвора в Бобов дол. Решението е на Окръжен съд – Кюстендил под председателството на съдия Евгения Стамова.

Янко К. е привлечен като обвиняем за държане с цел разпространение на наркотични вещества в затвора в гр. Бобов дол в условията на опасен рецидив. Съдът остави без уважение молбата му за изменение на мярката в по-лека. В нея той се позовава на влошено здравословно състояние, но представената епикриза на делото е от дата преди извършване на престъплението. Мъжът излязъл от затвора на 15 юли тази година.

Три седмици след това, по време на свиждане в затвора, в банан, внесен от него, са открити 1,1 грама метамфетамин, предназначен за затворник. Съдът счете, че е от събраните по делото към момента доказателства може да се направи обосновано предположение за съпричастност на обвиняемия към посоченото престъпление, както и че има опасност да извърши престъпление предвид факта, че след излизането си от затвора е създал контакти и е придобил наркотично вещество с цел разпространението му.

Определението на Окръжен съд – Кюстендил подлежи на обжалване пред САС в 3-дневен срок.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *