HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Бивш командос разплете мистерията! Издадена е заповед Росен да не се хваща жив

Дадена е директива Росен Ангелов да не бъде заловен жив. Още на 5 януари това каза бивш командос, който дълги години е залавял опасни бандити. Шефовете в МВР взеха решение да изпратят военни командоси и групата за задържане „Кобра” на СДВР по дирите му.

Източникът ни обясни, Отрядът „Кобра” никога не е действал в гора и планина. Това е измислена група. При нея има много голямо текучество. Това, че в гористата местност са пратили „Кобра”, не значи, че са избрани най-правилните хора, които да действат в тази ситуация. По-добре да бяха пратили някои навити дядковци от ловната дружинка, които могат и да гърмят, ако има нужда.

Понякога, при определени задачи, бронежилетките пречат. В групата задължително трябва да има следотърсач – да различава следи, да преценява от колко време са и т. н. Като накараш хората от залата за щанги да отидат в гората, те стъпват като мечки.

„Кобра” или комансосите нямат включена в подготовката „следотърсене в гори”. Всичко, което наблюдаваме около залавянето на издирвания рецидивист е пропаганда. Целта е управляващите да покажат на обществеността, че нещо се работи. Да се види- ето пускаме танкове, хеликоптери. В интерес на истината „Кобра” никога не са били добри.

Имали са и силни моменти. Но в последните години много падна нивото на тези тактически звена. Росен Ангелов няма шанс. Като усети „дебелия”, ще се предаде. Друг е въпросът, че е дадена директива той да не бъде заловен жив.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *