Бивш миньор бори коронавируса в Джерман с формулата 3х200 водка и магарешки кюфтета

Бившият миньор Илчо Станоев от дупнишкото село Джерман бори коронавируса с по три двестаграмки водка на ден.

Вчера около обяд пенсионерът от мината в Бобов дол се бе задълбочил в профилактиката и допиваше второто шише от 200 г с „лекарството” в центъра на селото.

“Прочетох в интернет, че за да се предпазиш от коронавируса, трябва да пиеш алкохол. Моето любимо питие е водката и с нея се лекувам. Като изпия на ден три-четири двестаграмки и забравям за коронавирус, а и за всичко, което ме тормози. Получавам 900 лв. пенсия от мината, парите ми стигат и за водка, и за всичко, от което имам необходимост. Не съм си изоставил семейството без пари и храна. Живея си живота както на мен ми е добре и не се страхувам от вируси и болести”, обясни Илчо Станоев.

Той е душата на компанията в Джерман. Излиза сутрин с мотора от вкъщи и отива на центъра на селото. Започва деня с кафе и го приключва с водка. Около него винаги има компания, в която вървят шеги и закачки.

Често приятелите му го взимат на подбив, че е изял всички магарета в селото и в момента няма нито едно, но той не им се сърди. Майтапите по негов адрес са, защото купувал малки магаренца и от тях правел чудно вкусна и ароматна кайма, събирал приятели и докато не изядат каймата на кюфтета, купонът не спирал. Станоев на никого не е издал тайната с какво овкусява магарешкото месо, но приятелите му се кълнат, че кюфтетата му се неземно вкусни.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *