Бивш съдружник на фалиралите кресненски търговци Десподови прави първата игрална зала в малкото градче, през което ще минава АМ „Струма”

Бившата фирма на кресненските търговци Васил и Евгени Десподови, които стартираха бизнеса си в зората на демокрацията и преди 2 г. загубиха къща, кафене и 2 склада в Кресна заради банкови кредити, прави в малкото градче първата игрална зала.

От миналата година управител на “Агроинвест ЕМД” ЕООД е Спас Любенов Дачев – доскорошният съдружник на Евгени Десподов. Дачев е избрал за място на новия си хазартен бизнес кафе-бар в партера на жилищна сграда, което е негова собственост. Вътре той смята да разположи 15 хазартни игрални автомата.

Лицензионната процедура за издаване на разрешително за игралната зала минава през Държавната комисия по хазарта и е доста скъпо удоволствие. Хазартният лиценз, който е личен и не може да бъде прехвърлян, се издава само при условие че кандидатът има собствен капитал от поне 300 000 лв., от които 100 000 лв. са за хардуера на игралните машини, а останалите 200 000 лв. – за изплащане на първоначалните печалби. Отделно при подаване на документите кандидатът плаща 7500 лв. и още толкова при издаване на самото разрешително. Срокът за произнасяне на държавната комисия е 60 дни, а лицензът важи за 5 г.

Най-вероятно идеята на Дачев да разположи в иначе бедната община Кресна игрална зала с т.нар. „машинки” е свързана с пътуващите от Кулата до София, тъй като в едната посока бъдещата автомагистрала ще продължи да минава през градчето.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *