Бивш съотборник на Бербо: В съблекалнята и ресторанта не говореше с никого, но беше отборен играч и винаги имаше класата да ти спечели мача

Бившият съотборник на благоевградчанина Димитър Бербатов в „Тотнъм” и „Фулъм” Дарън Бент разкри, че българинът не си е говорил със съекипниците в лондонските клубове. Нещата обаче били различни, когато рекордьорът по голове за националния ни отбор по футбол преминал в „Манчестър Юнайтед”.

“Никога не говореше с мен. Може да сме в ресторанта на клуба и той да е напълно празен. Аз седя на една маса, а той ще отиде да седне на друга. Няма човек, при когото да отиде и да проведе разговор. Не знам дали беше притеснение, или нещо друго, но проблемът не беше в мен”, разказва Д. Бент. “Може да сме двама, да си говорим и да има пет места на масата, но той ще отиде да седне на най-отдалечената маса. Свикнах, защото играх с него в първо в „Тотнъм”, а така беше и докато бяхме във „Фулъм”. Казах на другите: “Да, това е просто Берба”. Когато попитах някои от играчите на „Манчестър Юнайтед“, които играха с него, дали се е държал по същия начин, те ми казаха: “Не”. Те просто не са му позволили да се измъква, накарали са го. С нас обаче, когато очевидно беше най-добрият играч, той беше: “Не, благодаря”, допълва бившият английски национал.

„На терена обаче нещата стояха различно – казва Бент. – Във „Фулъм” му беше доста трудно и накрая напусна, но в „Тотнъм” бе абсолютно невероятен, докосването му, всичко. Така че той беше така в съблекалнята и ресторанта и не говореше с никого, но за да бъдем честни, трябва да кажем, че на терена беше отборен играч. Може да не тичаше колкото някои други, но знаеш, че винаги ще даде точния пас. Винаги имаше тази класа, която може да ти спечели мача, така че му се разминаваше за другите неща. Когато беше във „Фулъм” и нещата не му се получаваха, тогава като добавим поведението в ресторанта, ставаше трудна среда. Беше изнервящо, но никой не му викаше, защото беше най-добрият играч. Беше толкова по-добър от другите, че хората не мислеха, че е тяхно право да кажат нещо, дори когато взимаше грешни решения и правеше грешки, което се случваше”, добави Д. Бент.

ИВАН ДИМИТРОВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *