Бивш футболен шеф организира конкурс за млади художници в Хаджидимово

Бившият председател на ФК „Места“ Илиян Синадинов организира конкурс за рисунка „Моят любим град“ в Хаджидимово в памет на видния местен художник Димитър Синадинов. Творецът е баща на ексфутболния шеф, който остана близо до любимия си спорт, но като дежурен делегат на мачове от пиринската бундеслига и за подрастващи. Проявата бе проведена в СУ „Н. Вапцаров“ само за ученици от 4-и до 7-и клас. Първо място спечели седмокласничката Кристияна Стоянова, която участва с портрет на градския патрон Димо Хаджидимов. Втора е Кафена Лазарова (4-и клас), а трета – Илияна Влахова (6-и клас). Двете нарисуваха храма „Свети Георги“ в различни стилове. Призьорите получиха бонуси от

Илиян изпрати 7 май в 15:18 ч.  

50, 30 и 20 лева, както и по една картина на софийската художничка Десислава Димитрова. Раздадени бяха и 6 допълнителни награди, а всички 27, включили се в конкурса, взеха грамоти, връчени от директора на СУ „Н. Вапцаров“ Вангелия Петрелийска.

„Проведохме конкурса за първи път, но интересът на децата бе голям и това ме мотивира да го превърнем в ежегоден. Сега времето за подготовка бе малко, догодина ще дадем 2 месеца за подготовка, ще включим и участници от всички класове“, коментира Ил. Синадинов.

ИВАН ДИМИТРОВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *