Бивш футболист на „Беласица” на 38 г. оглавява аматьорска лига в Англия

Бившият футболист на „Беласица” Димитър Наков се прибра в  родния Петрич от Албиона, където живее и работи, и се отправи  веднага към стадиона в Първомай, където комитите посрещнаха “Септември” /Сим/. Начаса последва шеговита покана за картотекиране на 38-годишния ветеран поне  до края на полусезона от страна на ръководството на бяло-червените, която той парира с уточнението, че се е прибрал само за седмица-две, докато траят изпитите му в ЮЗУ. Наков е първокурсник в катедра “Бизнес мениджмънт и предприемачество” и в момента заляга над учебниците, за да се представи добре в изпитната сесия. Той призна, че е в отлична спортна форма благодарение на редовното си участие в една от лондонските аматьорски лиги с отбора на “J.B Rangers “.

„Първенството е еквивалент на нашенските окръжни групи, но те, типично по английски, са много добре организирани. Тренираме веднъж в седмицата, в удобно за всички време, в неделя са мачовете. В нашия отбор българите сме двама, другият е бившият играч на “Светкавица” /Търговище/ и “Чавдар” /Бяла Слатина/ Венцислав Харизанов. С него оформяме двойката вътрешни халфове, често вкарваме и голове. Има много мераклии да ритат в тази лига, но по принцип много трудно за участие в нея се допускат чужденци, ние с Венци сме сред изключенията”, коментира Д. Наков.

Тимът му е на първо място с 21 точки след 8 изиграни кръга. Преследвачите изостават сериозно с актив от по 13 т., така че поредният трофей във витрината на петричанина не изглежда химера.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *