Биг бенд “Нишвил” завладя сърцата на публиката на “Банско Джаз Фест”, в събота на сцената излиза Рут Колева

На сцената на едно от най-значимите културни събития на Балканите – 21-то издание на “Банско Джаз Фест”, на което присъства лично председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, рамо до рамо с най-добрите български изпълнители се изявяват джаз групи и изпълнители от цял свят. Феноменът в родната музика Петя Буюклиева и българският Франк Синатра – Васил Петров, вече зарадваха публиката с изпълненията си. Durty Purchase, Асид Фолк Файв и Indigo Kids са другите родни попълнения в програмата на форума. Почитателите на джаза чуха за пръв път у нас Биг бенд “Нишвил” с диригент Владан Караджов от Сърбия. Музикантите пристигат от Ниш, а оркестърът носи името на известния фестивал, който всяко лято събира елитни джаз изпълнители от цял свят. Те завладяха сърцата на публиката със своето невероятно присъствие на сцената под звездите. Прекрасните вокалисти на бенда допринесоха за настроението на любителите на джаза.
Сред участниците са и атрактивните изпълнители Jive Aces от Великобритания, NATO Jazz Combo от Белгия, Камелия Тодорова и Станислав Арабаджиев от България, известните Gipsy Kings by Paco Baliardo и други.
Последната съботна вечер е отредена на австрийския бенд “Джук Джойнт Роялс”, американците Омар Хаким и Рейчъл Z и младата фурия, в чиито вени тече музика – Рут Колева. Обявената за най-влиятелна българска певица в социалните мрежи, идва със своя бенд, с който осъществява турне в Азия и Европа.
ИВАН ИВАНОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *