Бизнесдама от Сандански на прицел! Хвърлиха коктейл “Молотов”, опитаха се да я сплашат

С коктейл “Молотов” опожариха лизинговия джип на първата собственичка на фирма за алуминиева дограма в Сандански и клубен председател на ПК „Вихрен” Дора Андонова. Това е втори палеж в рамките на месец в града на лизингов автомобил. Джипът на Андонова е изгорял почти напълно.

Сигналът за палежа е подаден около 03.00 ч. в сряда от собственичката. На място криминалистите са снели отпечатъци и са иззели записите от видеокамерите на „Била” и автогарата. Любопитен е фактът, че Д. Андонова живее на 50 метра от сградата на РУП в Сандански и от пожарната. Огнеборците са реагирали светкавично, но не са успели да угасят колата. Коктейлът е хвърлен в предната част на джипа. Щетата е тотална по справка на независим застрахователен агент.

Потърсихме за коментар собственичката Д. Андонова. Тя бе доста лаконична, но откровена: „Джипът е запален и щетата е голяма. Извършителите са неизвестни. Служителите на полицията работят по установяването им. Не се притеснявам за себе си и семейството си. Не приемам, че палежът е лично срещу мен. Подозирам, че става въпрос за кокошкарска история. Не знам дали е някаква мода сред пироманите, но преди дни четох, че е запален джип в Кюстендил, вчера в Благоевград, а сега в Сандански. Бизнесът ми е честен, работя от близо 20 години. Не дължи пари на никого”, каза Андонова. Тя допълни, че не иска да пречи на разследването и да коментира подробности около инцидента.

Както „Струма” писа, наскоро като факла изгоря джипът на ексобщинския съветник Росен Емилов на ул. „Банска” в Сандански.

ЛИДИЯ МАНЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *