Бизнесменът, екслидер на АБВ, Л. Карамитов единственият кандидат за шеф на „Стройкомтранс”

Само един кандидат е подал документи за управител на общинското дружество “Стройкомтрас” в Сандански. До изтичане на кайния срок 1 ноември е подадено заявление за участие в конкурса само от бившия лидер на АБВ, спортен деятел и бизнесмен Людмил Карамитов.

Както „Струма” писа, до провеждане на конкурса се стигна, след като мандатът на вр.и.д. управител на общинското дружество Павел Ерменков изтече през месец август. Поради липса на кандидати за поста се наложи на последното си заседание, преди да изтече мандатът им, общинските съветници да гласуват да се удължи срокът на конкурса, който беше 17 октомври, с още 15 дни, съгласно наредбата на Общинския съвет. Новият срок изтече вчера – 1 ноември.

Вариантите за провеждането на избор на нов управител на “Стройкомтранс” са три. Първият е новоизбраният Общински съвет да избере нова временна комисия, която да проведе конкурса. Вторият вариант е да се насрочи нов конкурс за избор на управител на дружеството, след като мандатът на така избраната комисия с председател Явор Аргиров изтече на 27 октомври. И третият вариант е с решение на Общинския съвет избраната временна комисия да продължи да работи и да проведе конкурса, като на мястото на останалия извън новия ОбС Евгени Панайотов бъде избран нов член. Останалите членове в комисията, която трябва да проведе конкурса, са получили нов 4-годишен мандат. Решението кой вариант да бъде избран ще вземе новият Общински съвет, след като съветниците положат клетва, каза Явор Аргиров.

ЛИДИЯ МАНЕВА  

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *