Бизнесменът Кирил Беров-Войводата си подари ловен трофей от „ДЛС Дикчан” за половин век с ловджийски билет

Половин век членство в Българския ловен съюз и ЛРД „Сокол 1911“ закръгля тази година благоевградският бизнесмен Кирил Беров-Войводата. Неотслабващата вече 50 г. страст към лова собственикът на фабрика за дървени въглища в благоевградския кв. „Струмско“ реши да възнагради с нестандартен подарък – ловен трофей от „Държавно ловно стопанство Дикчан”, а трепетно очакваният лов се състоя преди дни като финал на ловен сезон 20/21 г.

„Лопатарът бе най-големият трофеен екземпляр в „Ловно стопанство Дикчан”, на 11 г. и ако го бяха оставили за отстрел до края на 2021 г., щеше да се отрази негативно на обема на рогата му и трофеят нямаше да е толкова ценен. А и не давал на другите мъжки да оплождат женските“, обясни страстният ловец мотива на ръководството на стопанството да определи красивия елен за отстрел точно сега. Така до реализиране на мечтата му да участва в международни изложби с трофеен екземпляр от „ДЛС Дикчан”, като по този начин родолюбиво рекламира възможностите за трофеен лов в България, станала само една крачка. Направил я в края на миналата седмица.

„Беше много интересен лов, вълнуващ, емоционален и много напрегнат“, разказа още под въздействие на изживяното Кирил Беров-Войводата и добави подробности: „Тръгнахме рано сутринта, водеше ме зам. директорът на ловното стопанство. Целият ден премина в дебнене. Видяхме го чак към 16 часа, а изстрелът ми бе единствен и перфектен!“, доволен е ловецът.

Не по-малко вълнуващ бил и ритуалът, който последвал, изпълнен от човека, който години наред хранил лопатара. Той откъснал две борови клонки, едната поставил в устата на животното като символ на последната хапка, а другата, натопена в кръвта му, забучил на шапката на ловеца. „С церемонията се засвидетелства уважението едновременно към отстреляното животно и към стрелеца, и тя се изпълнява след всеки лов в „ДЛС Дикчан“, обясни благоевградският бизнесмен.

С водачите си по време на лова в „ДЛС Дикчан“ в края на изпълнения с емоции ден

До 15 дни комисия ще оцени рогата на отстреляния от него лопатар, а очакванията на Войводата са за златен медал.

Той вече се е записал за включване в следващото предизвикателство – лов на глухари, който е насрочен от средата на април до средата на май. За отстрел са определени едва 5 глухара, а до момента кандидатите са 15, сред тях ловци от Испания, Сърбия и Русия.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

 1. Рогата да си забоде отзад

  Баси нещастника – тия рога да си забоде в гъза.

  Това ли е геройството да станеш УБИЕЦ на беззащитно животно?

  Какъв човек трябва да си, за да убиеш тази красота?

  От глад ли?

  Отзад да си забоде тези рога ..

  Баси простотията

  Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *