Бизнесменът Хр. Христов след обира на петцифрена сума пари от дома му: Целият двор е опасан с камери, крадците са хора, които познавам

Неизвестни засега крадци задигнаха голяма сума пари от дома на бизнесмена Христо Христов в Бобошево. За обира сигнализирал той в неделя. При огледа криминалисти от РУ – Дупница установили, че няма взломяване на врата или прозорец на къщата. Част от парите били в шкаф в спалната, друга – в хола. Пред дознател Христов заявил, че не знае точно колко пари липсват, били оборотни пари. За случаят е уведомена Районна прокуратура – Кюстендил.

„От дома ми е открадната петцифрена сума пари. Няма да назова точната цифра. Последно взех от парите във вторник. Това са оборотни средства от двата магазина и механата, които стопанисвам. В неделя разбрах за кражбата, тъй като се наложи да взема от парите, за да купя стока за хранителните магазини, но тях ги нямаше”, заяви пред репортер на „Струма” Хр. Христов.

„Механата, която стопанисвам, се намира в двора на къщата ми и има видеонаблюдение. От неделя досега преглеждам камерите. Крадците са хора, които ме познават или са редовни клиенти на механата. Те са ме наблюдавали, разузнали са всичко предварително. Вратите в нашата къща не се заключват. Не очаквах, че някой ще влезе да краде, тъй като през денонощието винаги има хора в заведението и се налага да влизам и излизам постоянно в къщата. Днес ще пристигне от Перник момчето, което монтира камерите, ще ми помогне да свалим записите и се надявам крадецът или крадците да се появят на видеото. Криминалистите от Дупница работят по случаят. В момента пътувам за там да дам отново показания за кражбата”, заяви Христов.

Той се занимава с търговия повече от 30 години. Собственик е на два хранителни магазина в Бобошево и механата, която е в двора на къщата му.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *