HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Бизнесът в Югозапада в немилост! Кризата затвори култово кафене, оборотите падат драстично

От една седмица култовото кафене “Бианчи” на главната улица в Дупница е затворено. На транспарант, закачен на фасадата му, е обявено, че се продава. Кафенето е собственост на ТЕЦ „Бобов дол”, досегашният наемател Павел Коларски се е отказал да го стопанисва с мотива, че драстично е спаднал оборотът. Той продава оборудването на заведението – маси, столове… за 20 000 лв.

Репортер на вестник “Струма” се свърза с директора на ТЕЦ “Бобов дол” Емил Христов и го попита за цената на имота. Неговият отговор бе: “Кафенето за момента не се продава, отдава се под наем. Предприятието определя наема. Бившият наемател Павел Коларски е определил 500 лв. за евентуални други наематели, но ръководството решава колко да е наемът. Имаме намерение за продажба, но на по-късен етап бордът на директорите трябва да вземе решение, има желаещи да го купят, но засега не се продава. Досегашният наемател се отказа, тъй като е паднал оборотът на кафенето, той е наемател и на малко магазинче за закуски в ТЕЦ-а”, обясни Емил Христов.

Кафенето се намира на една от главните улици в Дупница, от центъра в посока жк “Бистрица”, в жилищен блок на енергодобивното предприятие.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *