Бизнес дама от Лондон новият зам. председател на настоятелството на АУБ, ръководството в еуфория от идея на бивши студенти да съберат до 2028 г. $5 млн. за стипендии

Виктория Ентюистъл, управляващ директор на английската компания „Magnolia Advisory“, беше назначена за нов заместник-председател на настоятелството на AУБ. Решението бе взето от борда на позиционирания в Благоевград частен щатски вуз, който преди дни се събра на редовното си октомврийско заседание в САЩ. Дамата е в настоятелството на АУБ вече четири години, в 2 от които бе председател на Инвестиционния комитет.

В настоятелството на US университета в Благоевград влязоха и двама нови членове. Единият е Елвин Гури, изпълнителен директор на Empower Capital Fund, инвеститор и предприемач с над 15 години успешен опит в банковия сектор и инвестиции в дялов капитал. Той се присъединява към ръководството на вуза за втори път. Гури е сред най-големите донори на университета, основател на Асоциацията на възпитаниците на АУБ и преподава в университета.

Вторият нов член е Дженик Радон, професор в Школата за обществени и международни отношения към Колумбийския университет, където преподава в областта на устойчивото развитие на природните ресурси.

Бордът взе и решение да се стартира процедурата за избор на президент на АУБ, тъй като от лятото вузът за пореден път е с временно изпълняващ тази длъжност: д-р Дейвид Еванс пое спешно ангажимента да открие настоящата учебна година, след като последният титуляр се отказа от поста година преди изтичане на мандата му.

Заседанието всъщност мина в доста приповдигнат дух заради инициатива от миналата седмица на Асоциацията на възпитаниците на АУБ, които се събраха в София и решиха до 2028 г. да съберат общо 5 млн. долара, които ще бъдат дарени за образователните нужди на студентите на висшето учебно заведение. През първата година от мащабната и продължителна дарителска акция общността на АУБ възпитаниците, много от които са на високи постове по целия свят, е решила да събере помежду си 300 000 долара, а до момента от тази сума са събрани 280 000 долара. Всеки дарител ще има възможността да прецени дали неговите средства да бъдат насочени за стипендии, студентски клубове, научни изследвания или други дейности.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *