Топ теми

БИЗНЕС КОЛАПС В ПАНДЕМИЯТА! Търговците на закрития пазар в Благоевград искат ново сваляне на наемите: Потокът купувачи е направо нулев

Наемателите на сергии в закрития кооперативен пазар на Благоевград поискаха облекчаване на плащанията за времето, докато трае пандемията.

„Потокът от купувачи е направо нулев. Имаме затруднения да плащаме наемите и полагащите ни се разходи по поддръжката на обектите. От нулев оборот не могат да се правят плащания“, обявили са в обръщение до управителя на „Пазари“ ЕООД Юрий Воев и до председателя на ОбС Андон Тодоров търговците Кирил Георгиев, Елза Димитрова, Лиляна Зашева, Венета Великовска и други  техни колеги.

Това е поредното им искане за намаление на разходите тази година. През август търговци предупредиха, че наемните им цени са непосилни, и заплашиха, че ще напуснат сергиите си в пазара. Общинското дружество реагира веднага и свали цените за наемане на 1 кв.м търговска площ с близо 20%, но въпреки това те бойкотираха и двата търга, обявени от „Пазари“ ЕООД за наемане на сергии за следващите 3 г. В крайна сметка от 30 търговци 20 останаха и сега освен наемите, плащат и по още стотина лв. за охрана и ток.

„Факт е, че клиенти няма, но буквално съм поставен в ъгъла и не мога да реша нищо – съветниците да умуват”, коментира за „Струма“ Ю. Воев. Откакто съм управител, свалихме наемите драстично – ако по-рано една маса струваше 800 лв. месечно, сега е 280 лв., и не виждам как можем да свалим повече. Ами защо тогава не искат от НАП да не плащат осигуровки? В крайна сметка навсякъде е тежко и ако някой не може да се справи, да се прибира вкъщи“.

Ю. Воев

Според Ю. Воев общинското дружество ще приключи годината с огромна загуба.

„До месец май бяхме на минус с 30 000 лв., сега не ми се мисли колко ще е, но добре поне, че имаше спестени пари, та още не съм опрял да тегля кредит“, каза управителят.

Искането на наемателите ще бъде разгледано на предстоящата сесия на местния парламент.Факсимиле от обръщението на търговците

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Едно към едно

    Кмете, направи го този “покрит пазар” покрит паркинг! Има място за 100 коли. Продай абонаментни карти и ще има постъпления в пъти повече от наемите на търговците.

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *