Бизнес крах на фамилия от Пиринско, губят къщата си хотел

Добринищките хотелиери Благо и Йордана Милчини губят семейната си къща в курортното градче заради огромен кредит към банка. Имотът, който е превърнат в семеен хотел „Даянна“, е обявен на публична продан от съдия-изпълнител, а определената за него цена, от която ще тръгне наддаването, е в размер на 257 600 лева.

Обект на публичната продан е парцел с големина 764 кв.м ведно с намиращата се върху него 3-етажна масивна жилищна сграда, превърната в хотел. През миналото десетилетие заради засиления интерес към Банско и района семейство Милчини тегли кредит, като ипотекира дома си. Предприема ремонт на съществуващата върху имота стара къща, вдига още един етаж и прави пристройка със стаи за отдаване под наем. На по-късен етап семейството изгражда и механа. Печалбата явно се оказва недостатъчна за обезпечаване на кредита и върху имота е наложена възбрана в полза на кредитора и той е обявен на публична продан.

Хотел „Даянна“ е обявен още миналата година за продажба и чрез агенция за недвижими имоти, но с по-висока цена – 330 000 евро. Явно, притиснато от кредита, семейството се опитало само да го продаде на по-добра цена, с която да погаси задълженията по ипотеката, и да избегне публичната продан, но не е успяло.

Местни споделиха, че към момента хотелът не работи. Бизнесът стартирал добре в началото и семейството имало много гости, но не успели да задържат клиентите си и все по-малко хора отсядали там.

ИВА ГЕОРГИЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *