Бизнес маневри! Управителят на частната болница в Дупница д-р Лефтеров отваря баничарница

Управителят на частната болница в Дупница д-р Ени Лефтеров е подал документи в Агенцията по храните за узаконяване на обект за тестени изделия – баничарница, в близост до ресторанта му до градинката „Левски” в Дупница. Бизнес начинанието му раздвижи духовете в средите на общинските съветници в града заради скандалите около затварянето на общинското дружество „Ученическо хранене”. Някои вече виждат баничарницата на д-р Елефтеров като обекта, който занапред ще предлага на учениците закуската и обяда. Две от основните училища в Дупница от няколко години изхранват учениците си чрез кетърингово обслужване от частно заведение за хранене в града.

Председателят на ОбС – Дупница Костадин Костадинов на пресконференция изплю камъчето, като потвърди, че близък до него лекар е намерил ниша да храни учениците в Дупница, без да съобщава конкретно име. Костадинов, който е „за” ликвидирането на „Ученическо хранене” и смята, че децата трябва да се хранят от части фирми, обвини в некомпетентност колегите си общински съветници относно техни изказвания в подкрепа на “Ученическо хранене”, което остава без управител след 17 юли. Тогава общинските съветници за втори път ще гласуват оставката на сегашната управителка Диана Борисова, която е подала молба за напускане още през декември миналата година.

К. Костадинов

Темата за “Ученическо хранене” се дъвче от три месеца в ОбС – Дупница. Голяма част от съветниците изразиха мнението си на предишната сесия общинското дружество да продължи да съществува, за което “Струма” писа. Според общинския председател голяма част от съветниците са некомпетентни по икономически въпроси и затова подкрепят идеята дружеството да продължи да храни децата на Дупница.

„Аз съм проверил всички сметки, движение на парите в дружеството. До миналата година то не калкулираше печалба, но и нямаше загуба. Аз подкрепих назначението на Диана Борисова за управител на “Ученическо хранене”, но виждайки, че дружеството затъва, съм за ликвидирането му. Частни фирми ще хранят децата в училищата. И в момента 4 от 7 училища ползват услугите на частни фирми”, заяви К. Костадинов.

На въпрос на “Струма” вярно ли е, че негов близък лекар отваря баничарница, за да храни учениците в Дупница, Костадинов отговори: „Да, имам много близък лекар, който е намерил ниша в храненето на учениците в Дупница. За да не бъда обвинен, че заради него искам да се затвори “Ученическо хранене”, от три месеца съм сложил за разглеждане темата за ученическото хранене в Дупница. Правих допитване до родителите, на което отговориха около 270 души, което означава, че тях не ги интересува кой храни децата им. С какво е по-лоша частната фирма, напротив, частникът е по-гъвкав и ще намира начин да предлага здравословни храни”, отговори  Костадинов.

На сбирка на общинските съветници от ГЕРБ е взето решение да гласуват “против” затварянето на “Ученическо хранене” на следващата сесия. ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *