HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Бизнес начинание! Футболист вдига спортен комплекс край Гоце Делчев

Бившият футболист на „Пирин“ (Гоце Делчев), „Пирин“ (Благоевград), „Миньор“ (Перник), „Локомотив“ (Пловдив) и настоящ играч в третодивизионния „Банско” Любомир Витанов със сигурност е помислил за своето пенсиониране и по всичко личи, че животът му и в бъдеще ще е свързан със спорта. Това стана ясно, след като изтече информация, че 35-годишният халф е получил разрешение да изгражда спортен комплекс в местността Текето, която е сред атрактивните и модерни площадки за строителство в района на Гоце Делчев.

Настоящият футболист вече има решение на Областна служба по земеделие – Благоевград и веднага след изтичане на срока за обжалване ще може да стартира проекта си за базата върху 5478 квадратни метра земеделска земя, която е лична негова собственост. Той ще строи модерен спортен комплекс, като уточни, че възможностите за финансиране са две – с европейски или собствени средства, и най-вероятно той ще кандидатства по европрограми.

С построяването на базата ще има още една възможност за децата и младежите от общината да спортуват. Планът му е да направи в имота спортни терени – игрища за футбол, тенис, баскетбол, съблекални, обслужващи помещения и санитарни възли. Tака въпросният комплекс ще се превърне в конкуренция на подобни спортни съоръжения, които се намират в комплекс “Ува Нестум”, Гърмен и Хаджидимово, където много неврокопчани спортуват в свободното си време.

Има и друго инвестиционно намерение по отношение на спортната инфраструктура в града. То е за изграждането на миниголф игрище в местността Горилата край Гоце Делчев. По проекта всичко е одобрено. Сега всичко е в ръцете на инвеститора – дама от града може да даде старт на същинската работа по създаването на този спортен обект върху площ от 8 декара.

Според клюката в южния град Любомир Витанов също има интереси в реализирането на това начинание и трайното му установяване в спортния бизнес, който по всичко личи, че ще се разраства.

СТОЯН МАНОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *