Бизнес новината в Благоевград! Наемателите на „Операта“ с предизвестие за прекратяване на договора, още първия месец „забравиха“ да платят рекордния наем

Предизвестие за едностранно прекратяване на 10-годишния договор за наем на заведение „Операта“ в топцентъра на Благоевград са изпратили юристите на общината на казанлъшката фирма „Южен полъх 10100“ ЕООД. Причината е, че собственикът Николай Михалев и упълномощеният да го представлява благоевградски ресторантьор Мартин Грънчаров са „забравили“ да внесат в общинската хазна наема от 10 560 лв. за помещението с площ от 203 кв.м.

Това е първият дължим наем за барчето на площада в Благоевград, търгът за което се проведе през януари и беляза рекорд в наддаването, след като мизата удари 10 560 лв. месечно. Още тогава благоевградски ресторантьори, шокирани от високата оферта на казанлъшката фирма, прогнозираха, че заведението въобще няма да отвори, а „Южен полъх 10100“ ще се откажат, като загубят само депозита от 10 000 лв.

Изненадващо обаче след изтичане на извънредното положение на 14 май бившият наемател Мартин Грънчаров отвори „Операта“ с генерално пълномощно от казанлъчани. Слуховете бяха, че новите и старите наематели не са се разбрали за цената на подобренията, направени преди 5 г.

Месец по-късно се оказва, че в общинската хазна е внесена само таксата за откритата площ, която ползва заведението за терасата, но от основния наем от 10 560 лв. не са внесли и лев.

Предишната градска управа не притесняваше бившия наемател за неплатените наеми и въпреки неколкократните официални запитвания от общински съветници допусна да се събере сериозна дължима сума, преди да го даде на съдия-изпълнител. Затова е любопитно каква ще е сега съдбата на заведението, което безспорно в момента не може да се оплаче от липсата на клиенти въпреки високата цена от 1,99 лв. на кафето, но новият-стар наемател пак не плаща дълга си.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. бай Курти

    Това пишлеме от сега се опитва да се прави на тарикат. Я го отперете здраво, да разбере как трябва да се праве бизнес в ЕС!

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *