БИЗНЕС НОВИНАТА НА ДЕНЯ В БЛАГОЕВГРАД! Стопанката на комплекс „Кристо“ Десислава Аргирова стана акционер на Хр. Ковачки в концесията за банята

Нов съдружник влезе преди дни в концесията на градската баня в Благоевград. Основният акционер, ресторантьорът и общински съветник Христо Ковачки, който преди три години сподели концесията със синовете на благоевградските бизнесмени Георги Шимбов и Георги Васев, се раздели с Никола Шимбов. Мястото му зае стопанката на комплекс „Кристо“ в Благоевград Десислава Аргирова. От няколко дни тя е собственик на част от акциите и стана партньор на  Христо Ковачки и на бившия футболист Стоян Васев.

Десислава Аргирова вече е поела стопанисването на ресторанта „Монте Кристо“ и се готви за основен ремонт на заведението и лоби бара на хотела. Ресторантът ще затвори временно врати в последната седмица на септември, когато няма резервации за сватби и мащабни събития, за да бъде основно реновиран, но гостите на хотела няма да бъдат лишени от удобството да се хранят в приятна обстановка на място, научи „Струма“.

Десислава Аргирова се нареди сред най-дейните ресторантьори в Благоевград през последните години. Тя стартира бизнеса си с кафенета и счетоводна къща, а през ноември 2014 г. нае механата и кафенето на „Ален мак“ в центъра на Благоевград. Изнесе се след скандал със собственика Методи Калъмбов през декември миналата година преди Коледа и Нова година, когато и двете заведения бяха резервирани плътно.

Амбициозната дама се договори с бизнесмена и общински съветник Христо Ковачки, като нае комплекс „Кристо“ в кв. „Вароша“ на едно от най-красивите места, над черквата в областния център. Девет месеца по-късно стана негов съдружник и в банята. Съпругът й Антон Аргиров е криминалист в благоевградската полиция.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *