БИЗНЕС НОВИНА! Месарският бос на Сандански Караманолев вдига мегапредприятие за преработка на 1800 кг на ден месо в с. Левуново

Известният сандански месар Костадин Караманолев, собственик на фирма „Караманолев и син“ и на едно от най-оборотните заведения за хранене в курортния град, планира изграждане на огромно предприятие за преработка на месо в с. Левуново. За целта той е купил от собственика на „Бодина-13” ООД Емил Гоцев терен в селото заедно с разрешителното за строеж на мандра, което Гоцев получил през 2017 г., но не реализира. В момента Караманолев прави в ресорните институции промяна на плана за застрояване на терена, в който вместо мандра ще има двуетажна сграда с метална конструкция и разгъната застроена площ 1035,07 кв. м, 5 паркоместа и много зелени кътове.  

В сградата  ще бъдат обособени близо 40 помещения, нужни за целия процес по разфасоване на месото. Предприятието е разчетено за производство на 1800 кг дневно. От него ще се прави цялата месна гама, включително кайми, кебапчета и кюфтета, сурови наденици и карначета и сурово-сушени колбаси.

Производството ще бъде съоръжено с
мазниноуловител, който ще пречиства отпадъчните води.

РИОСВ – Благоевград вчера обяви, че за бъдещото месарско предприятие не е необходимо провеждане на процедура по оценка за съвместимост, тъй като няма опасност от замърсяване на околната среда и увреждане на защитена флора и фауна.

Това е поредният крупен бизнес проект на месарската фамилия Караманолеви, които през 2019 г. не се уплашиха от избухналата в страната епидемия от африканска чума и решиха да правят предприятие за производство на разфасовки и месни заготовки от свинско месо в самия град Сандански върху площ от 818 кв.м в сградата, където се помещава и хранителният им магазин. Явно обаче проектният капацитет на санданското предприятие от 300 кг на ден готова продукция се е оказал недостатъчен за непрекъснато разширяващия се бизнес на Караманолеви, след като в момента са се захванали да реализират 6 пъти по-голямо производство на месни продукти в Левуново.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *