БИЗНЕС НОВИНА! Община Симитли вдигна срока за концесията на новия градски парк на 28 г. срещу годишна такса от 12 000 лв.

Бъдещият концесионер на градския комплекс за масов спорт, рекреация и отдих „Лесопарк с градски парк“ в Симитли ще го стопанисва не 20 г., както бе предвидено, а 28 г., при това с опция за преразглеждане на срока. Това решение взеха съветниците в общината в хода на концесионната процедура, която бе открита преди 3 месеца. Срещу увеличения срок общината ще търси концесионно възнаграждение.

Първоначалното решение на общинарите бе през периода на концесията Симитли да не получава пари, а възнаграждението за общината да бъде възможността на гражданите й да ползват безплатно детските площадки и част от другите съоръжения в бъдещия парк. От предложените и гласувани на сесията промени обаче за дългия срок на концесията от 28 г. концесионерът вече ще дължи концесионно възнаграждение на общината – не по-малко от 10 000 лв. без ДДС годишно. Първата вноска ще трябва да постъпи 1 година след въвеждане в експлоатация на обекта.

Припомняме, че през месец май община Симитли стартира процедура за търсене на концесионер, който ще построи и управлява новия градски комплекс в общинския център. Той ще е върху площ от 24,7 дка, обособена около двата съществуващи градски басейни, и към него ще бъдат прибавени още 9,5 дка. В парка ще бъдат построени още 2 басейна, водна пързалка и търговски павилион от 150 кв.м, нова търговска сграда от 1500 кв.м, ще се ремонтират игрищата за футбол и волейбол, тенис кортът и 2-те детски площадки.

Според първоначалните разчети прогнозната стойност на концесията е 7 млн. лв. без ДДС, включващи оборота на лесопарка за концесионния срок, а с увеличаването му на 28 г. стойността вече скача над 9 млн. лв. Строителството на обекта ще струва 2,5 млн. лв.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *