БИЗНЕС НОВИНА! Собственикът на „Еко ботълс” Ив. Давидков-Яйцето разширява фабриката си в жк „Еленово” в посока храма на Бялото братство

Благоевградската фирма за бутилиране на минерална вода „Еко ботълс” ще строи нова база в областния център на Пиринско. Собственикът й Иван Давидков-Яйцето е замислил да не напуска локацията в благоевградския жк „Еленово” на настоящата бутилираща фабрика, а просто да пристрои към нея метално хале на един етаж с предназначение за склад за готовата продукция, и втора стоманобетонна сграда на два етажа, като на първия етаж ще обособят склад, стълбище, офис и архив, а на втория етаж ще има офиси, бюфет и санитарен възел.

Металните постройки ще се издигнат непосредствено до храма, който Бялото братство в Благоевград вече почти привършва.

Разширяването на „Еко ботълс” е един от малкото примери в Благоевград за запазване на производства, родени в зората на демокрацията и устояли на вятъра на промяната.

Предприятието бе построено в далечната 1993 г. от мощния някога бизнесмен Атанас Ангелов-Мацолата с кредит от 4,5 млн. лв., отпуснат му от фалиралата по-късно Първа частна банка. След като Мацолата вдигна фабриката, шефът на банката и негов съученик Венцислав Йосифов се появи по търговските регистри с 30% участие в „Еко ботълс”. Впоследствие през фирмата се изредиха още няколко съсобственици и фабриката за бутилиране на безалкохолни и минерална вода уж стоеше стабилно на пазара, когато през 2004 г. с молба до общото събрание Мацолата неочаквано напусна фирмата и се захвана с дистрибуция на коли.

Неин собственик тогава стана Иван Давидков-Яйцето, който до момента не е направил никаква пререгистрация на дружеството. От 14 г. той е неизменен едноличен собственик на капитала на „Еко ботълс” от 5000 лв., а управител на дружеството е Тодор Спасов.

През 2016 г., след като от дълго време за него не се бе чувало нищо, Иван Давидков изненадващо бе обявен за личност на годината в Благоевград в категория бизнес и предприемачество. Основателят на фабриката Мацолата пък го закъса много сериозно и ототкакто продаде „Еко ботълс”, във врата му дишат съдебни изпълнители. Още преди 4 г. те обявиха за публична продан луксозната му къща в местността Еленовско дере, в затворен комплекс с ВИП комшии като хотелиера Орлин Тимов и софиянците Васил Петров, Алексей Марков и Пламен Кирилов. Въпреки че цената на имота падна драстично при първия кръг от публичната продан, къщата не бе продадена и в момента отново се предлага на доста висока цена.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *