БИЗНЕС НОВИНА! Съдържателят на „Царски клуб“ К. Ангелов нае за 10 г. и ресторант „Вароша“ с оферта 660 лв.

Съдържателят на ресторант „Царски клуб“ в старинния квартал „Вароша“ в Благоевград Костадин Ангелов нае и ресторант „Вароша“. Заведението е затворено вече цяла година, след като миналото лято на предишния наемател, общинския съветник Сашо Милчев, му изтече договорът и нито той, нито друг предприемач се явиха на търговете, които общината обявяваше периодично.

За да е по-атрактивна за кандидат-наемателите офертата за „Вароша“, бе удължен двойно срокът за стопанисване – на 10 години, но и това не привлече мераклии да го стопанисват. Причините обобщи още преди година С. Милчев: невъзможност да се направи сериозен ремонт и да се подмени старата дървена  дограма, заради която през студените месеци стоплянето на двуетажната сграда става трудно, тъй като къщата е част от комплекса, архитектурен паметник, както и проблема с намиране на обслужващ персонал.

През изминалата година доста кандидати да наемат заведението го оглеждаха, но нуждата от сериозни инвестиции, особено в кухнята, която е в отчайващо състояние, вероятно ги е отказвала да участват с оферта.

Костадин Ангелов ще плаща за ресторант „Вароша” по 660 лв. на месец наем на общината през следващите 10 г., като цената е базовата и е ниска, тъй като други кандидати няма.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *