БИЗНЕС УДАР! „Растер юг“ и „Престиж бизнес“ прегазиха конкуренцията и спечелиха оферта за 2,4 млн. лв. за пречиствателната станция на Хаджидимово

Благоевградските фирми „Растер юг“ ООД на Радослав Костов и Антон Муртов, и „Престиж бизнес-93“ ООД на Георги Шапков и Любен Янев ще правят пречиствателната станция за отпадни води на град Хаджидимово. Обединени в ДЗЗД „АР ПИ – КЪНСТРАКШЪН“, двете известни строителни дружества спечелиха апетитната поръчка на община Хаджидимово на цена 2 338 369,52 лв. с ДДС. Прогнозната стойност на станцията бе с 22 000 лв. по-висока.

Съвсем изненадващо, на второ място остана считаният за фаворит „А – Строй“ ЕООД на абланишкия бизнесмен Венцислав Амзов, който пред последните години е неизменният победител в почти всички обществени поръчки в района.

За първия от двата етапа от строителството на сложното съоръжение благоевградското сдружение би конкурента „А – Строй“ ЕООД с 8,21 точки, като спечели максималния брой от 100 т., а втория етап взе с преднина от 7,87 т.

От процедурата в хода на конкурса беше отстранена „Графена груп“ ЕООД на Катерина Станкова от гр. Хасково. Мотивите на комисията да не я допуснат дори до отваряне на ценовата й оферта бяха свързани с техническото предложение на фирмата, което не отговаряло на въведените от възложителя изисквания за допустимост, както и с несъгласието на възложителя да комуникира в хода на работа само с ръководителя на обекта, а не с целия ръководен състав.

Другият кандидат – „Пи Ем Хаджидимово“ ДЗЗД /обединение на столичните фирми „Пи Ес Ем Пропърти“ ЕООД и „Политрейд Кънстръкшън” ЕООД на Иван Даскалов/ не успя да се добере до милионите заради организацията на трудовия ресурс и липса на координация и съгласуване на дейностите в отделните етапи на строителството.

Пречиствателната станция на Хаджидимово е планирана за капацитет от 3900-4620 еквивалент жители и ще обслужва 4 агломерации – гр. Хаджидимово и селата Копривлен, Ново Лески и Садово. Предвидената технология е за пълно биологично пречистване на отпадъчните води с активна утайка в система биобасейн-вторичен утаител.

Тъй като за станцията вече има издадено строително разрешение, изпълнението на обекта може да започне веднага след като мине срокът за обжалване на решението за избор на изпълнител пред Комисията за защита на конкуренцията.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

1 Коментар

  1. Четете,бре!

    Ще обслужва една АГЛОМЕРАЦИЯ, в която са включени ЧЕТИРИ селища!

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *