Бил Гейтс обяви новите най-големи заплахи за човечеството

Бил Гейт направи прогноза кои ще са следващите най-големи заплахи за човечеството. Глобалните климатични промени, биотероризмът и опасността от нови по-заразни пандемии ще са нещата, които могат да застрашат сериозно цивилизацията ни в идните десетилетия, смята милиардерът.

Основателят на Microsoft е един от първите хора, говорили за опасностите от възможна пандемия. През 2015 година той прогнозира, че респираторен вирус, подобен на SARS, може да обхване голяма част от човешката популация и да доведе до множество заболели и загинали, както и до сериозни сътресения за икономиката и социалния ред.

Няма добро усещане, което да идва с подобно нещо„, разкрива Гейтс, описвайки как се чувства от сбъдната си прогноза.

Размишлявайки върху предишната си прогноза, Бил Гейтс заяви пред влогър от YouTube, че изменението на климата и биотероризмът ще са следващите глобални катастрофи.

Климатичните изменения могат да са още по-смъртоносни от Ковид-19. Всяка година може да умират много повече хора, отколкото в настоящата пандемия. Ако нещата останат непроменени през 2100 от промените в климата ще умират 5 пъти повече хора годишно, отколкото в настоящата пандемия. Другата голяма опасност е биотероризмът. Някой, който иска да причини щети, може да създаде вирус. Ще се сблъскваме не само с естествено причинени пандемии, като сегашната, но и с такива, имащи произход от лаборатория„, споделя новите си прогнози Гейтс и допълва, че биологичната война може да е по-опасна от ядрената.

Веднъж пусната, заразата е много по-трудна за овладяване„, смята милиардерът.

На въпрос дали човечеството е си е взело поука от настоящата пандемия, милиардерът заявява твърдо „Не„.https://964c87559a4366afce7377490809ccf7.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-37/html/container.html

Ще има още пандемии„, каза Гейтс. Според думите му друга пандемия все още може да създаде хаос, но въпреки това има надежда, че в най-скоро време хората ще си вземат поука от сегашната и ще могат да се адаптират за опасностите в бъдеще.

Ако имахме необходимата готовност и система, броя на загиналите и заразените можеше да е 10 пъти по-малък. Все пак изкарахме късмет, защото можеше да се сблъскаме с много по-заразен щам„, споделя Гейтс.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *