Бил Гейтс скърби за починалия си баща

Бащата на Бил Гейтс, основател на компанията „Microsoft” и известен филантроп, Уилям Гейтс-старши почина на 94-годишна възраст. „Вчера баща ми почина спокойно у дома, заобиколен от семейството си“, написа в своя блог милиардерът.

„Ще ни липсва повече, отколкото сега можем да си представим. Изпитваме скръб, но и благодарност. Смъртта на баща ми не беше неочаквана, той беше на 94 години и здравето му се влошаваше. Ще имаме време да размислим колко щастливи сме били да имаме толкова прекрасен човек в живота си в продължение на много години“, написа Бил Гейтс.

Гейтс-младши отбеляза, че „оценява тихото влияние“, което баща му е оказал практически във всеки аспект от живота му, като подчерта правната помощ на Гейтс-старши в ранните години на „Microsoft”.

Гейтс отбеляза изключителния принос на баща си в сферата на благотворителността. „Фондация Бил и Мелинда Гейтс“ нямаше да се превърне в това, което е днес, без баща ми. Повече от всеки друг той е оформил ценностите на фондацията“, споделя Бил Гейтс.

Както отбелязва в. „Ню Йорк Таймс”, болестта на Алцхаймер стана причина за смъртта на Гейтс-старши.
„Баща ми беше „истинският Бил Гейтс”. Той беше всичко, което се опитвам да бъда, ще ми липсва всеки ден“, написа основателят на „Microsoft” в Туитър./

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *