Топ теми

„Биострой” очаква с 15 машини първия сняг в Благоевград

Кметът на община Благоевград заедно със заместник-кметa по строителството инж. Евгени Терзиев и директора на дирекция „Планиране на инвестиционната дейност, строителство и екология“ Венелин Трошанов извършиха проверка на готовността на общинско дружество “Биострой”, което отговаря за снегопочистването на уличната мрежа и пешеходните зони в Благоевград.
Дружеството разполага с 15 специализирани машини, част от които са оборудвани със снегоринни дъски, други с цистерни за разпръскване на луга, три от които са оборудвани с пясъкоразпръскващи устройства и 2 ръчни роторни снегорина. Всички машини са преминали технически преглед.

Дружеството разполага с необходимите количества помощни средства /сол и луга/, за да няма проблеми при първия сняг. На склад към момента има близо 200 тона сол, 100 тона луга и 5 куб.м пясък, които са напълно достатъчни фирмата да посрещне първия снеговалеж. При необходимост от допълнителни количества дружеството има подписан договор за доставка на сол и луга, като същите ще бъдат доставени в срок от 24 часа след направена заявка.

ИВАН ИВАНОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *