Бисквитена торта

Необходими продукти:

2 пакетчета чаени бисквити ( какаови)

1 л. прясно мляко

7-8 с.л. захар

1 пакетче нишесте (ванилия)

2 банана – нарязани на колелца

Какао за поръсване

Начин на приготвяне:

Сложете тенджерата на котлона и налейте в нея 800 мл. прясно мляко. Добавете захарта, разбъркайте и оставете млякото да се затопля. Количеството захар, зависи от вкусовите ви предпочитания, затова преценете сами, ако е необходимо още захар или не.

През това време, в малка купичка, разбъркайте нишестето с 200 мл. прясно мляко. В тази рецепта използваме нишесте “Ванилия”, но вие може да използвате с друг аромат…

Преди да заври млякото на котлона, добавете към него нишестето и бъркайте. Сега трябва да бъркате, докато кремът се сгъсти. Когато кремът е готов и получи желаната от вас гъстота, махнете тенджерата от котлона.

Вземете съдът, в който ще правите тортата. На дъното, наредете ред бисквити. Отгоре намажете с крем. Наредете няколко колелца банан и след това, редувайте в същата последователност (бисквити-крем-банан).

Най-отгоре, намажете обилно с останалият крем и поръсете с какао.

Тортата е почти готова. Остава само да я сложите в хладилника, за час-два, докато кремът стегне.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *