Биткаджията в „Беласица“ Л. Танев избра да стане професионалист

“Беласица” остана без един от биткаджиите в средата на терена, Любомир Танев, който премина в редиците на 9-ия във Втора лига “Ботев” /Вр/. Треньорът на врачани Сашо Ангелов останал впечатлен от качествата, които демонстрира халфът в контролата между двата тима, в която здравенякът от с. Ключ остана през всичките 90 минути на терена в с. Лебница. Последвал е контакт между пастрока на Валери Божинов и 24-годишния футболист, в резултат на който в събота Танев игра за “Ботев” срещу “Спартак” /Пл/ при загубата с 0:1.

Вчера играчът потвърди новината за смяната на клубната си принадлежност: “Да, преминавам в състава от Враца. Остава да се уточни часът, в който трябва да пристигна в София в понеделник /б.р. днес/, за да подпиша договор за 1 г. Видях се с управителя на “Беласица” Георги Петров, разбрахме се и ми пожела успех”, обясни стълбът в халфовата линия на комитите, който започва с футбола в ДЮШ на благоевградския “Пирин”.

“Надявах се Любо да остане при нас, но той избра друго. Сигурен съм, че след края на тази кампания към него щеше да има интерес от далеч по-титулувани родни клубове. Уважавам избора му, но остава все пак неудовлетворението, защото при нас щеше да се развие по-добре”, бе коментарът на Г. Петров.

Л. Танев е четвъртият футболист, който отпада от есенния списък на Николай Димитров-Джаич, след потеглилия в посока Симитли Симеон Бояджиев, освободения Божидар Яков и напусналия по своя воля Димитър Стоев.
СТАНЧО СТАНЧЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *