HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Бито дете от ромите в Асеновград заеква! Майката е в шок – страхуват се за живота си

Страхуваме се за живота на децата си заради решението на съда в Пловдив да освободи двама от деветимата задържани за нападението над младите спортисти в Асеновград. Това споделиха родители пред бтв. “Детето ми заеква”, каза една от майките, протестиращи срещу ромите, които нападнаха децата с колове и камъни.

„Страхуваме се, но децата ходят на тренировки. Ние ги посрещаме, защото нямат охрана. Въпреки всичко тренират. Предстои им още едно състезание през август“, добавя баща на друг състезател по гребане. “Нашият протест е срещу липсата на правосъдие, срещу решенията, които не са в полза на гражданите”, каза една от майките.

Йордан Тодоров, който е баща на две от нападнатите деца, апелира в неделя на паралелен протест да излязат и други градове, в които имат подобни проблеми.

Децата от отбора по гребане на Асеновград продължават да тренират, явили са се на състезание и са взели девет купи, каза един от треньорите им Иван Чорлов. Пръстът ми все още е с конци, добавя той.

„На последното състезание се класирахме трети въпреки това, което се случи с децата. 9 купи в различните възрасти сме спечелили“, каза още треньорът.

Родителите на битите деца очакват общината да изпрати психолози, които да работят с тях.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *