Благодарни родители със затрогващ жест към треньорите по борба в Сандански, братята Кирил и Янко Ханджийски

С уникален плакет удостоиха президента на спортен клуб по борба „БИ-РИАЛ” /Сандански/ Кирил Ханджийски и неговия брат Янко родителите на деца, завоювали златни, сребърни, бронзови отличия от световни, европейски, балкански и републикански първенства. На плакета е записано: „Бъди истински.  Номер едно са тези, които имат големи сърца”. Идеята е на родители, които преди 10-ина години са довели техните малки тогава момчета да тренират.

Един от главните инициатори за милия жест е кметът на Лешница  Светослав Джоров, който сподели: „Нашите деца пораснаха при Кирил и Янко. Оставихме им малчугани, а вече имаме големи момчета. Сега вече мечтите им са насочени към големите първенства. Станаха по-различни и със спортен дух. Идеята се роди спонтанно и бе подкрепена от всички родители. С това искаме  да изразим нашата благодарност към Кирил и Янко за това, че научиха децата ни да спортуват и им дадоха нов тласък в живота”.

Зад идеята застанаха Йордан Костадинов, учител по биология в Земеделската професионална гимназия, Георги Котрулев, баща на републиканския шампион Димитър Котрулев, земеделският производител Димитър Георгиев от с. Лебница, баща на републикански шампион, Лъчезар Кехайов, Илия Тропчев, баща също на републикански шампион, Илиян Стоянов, Иван Андонов, Емил Димитров и др.

В момента в клуба тренират над 100 деца. Надеждата на двамата братя е един ден в Сандански да има последователи и шампиони като легендите Александър Томов и Симеон Щерев.

ЛИДИЯ МАНЕВА

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *