Благоевградската дизайнерка Соня Атанасова готви с 8-г. си внучка Ния в „Черешката на тортата“, от менюто най-много обича десерта

С 8-годишната си внучка Ния ще готви в „Черешката на тортата“ благоевградската дизайнерка Соня Атанасова. Тя участва в популярното телевизионно шоу в компанията на певицата Милена Славова, фитнес инструктора Сами Хосни, участник в риалити формата „Къртицата“, спортния журналист и бивш международен съдия по футбол Александър Костадинов и актрисата и модел Райна Караянева.

„Няколко пъти ме канят да участвам, но все отказвах заради натоварения ми работен график. Този път реших да приема, защото много ми хареса компанията, ако не бяха тези хора, пак щях да откажа“, откровена бе Соня Атанасова и разказа любопитни факти, свързани с участието й:

„За мен беше много голямо предизвикателство, защото не съм готвила от 15 г. и всички близки и приятели ми казваха: „Ако имаш нужда от емоция, скочи с парашут“. Аз обаче реших да готвя, защото причината да не го правя е, че нямам време, не че не мога. И въпреки че ми беше много трудно, защото снимките съвпаднаха със старта на сезона, реших да участвам за сметка на много тичане и проби до 1 часа през нощта.

Избрах да посрещна гостите си в Зелената къща, защото идеята ми беше да пресъздам организацията и провеждането на едно събитие – това, с което аз се занимавам. Направих го страхотно: с уелкъм дринк, стена за снимки, всичко беше както трябва. Поканих 8-годишната си внучка Ния да ми помага и беше много щастлива, тя е изключителна, наистина прекрасна домакиня, постоянно ме подсещаше да не забравя грамажите…

Двете между другото си направихме много сериозно меню. За него набързо по телефона ми даде насоки шеф Шишков, като ме ориентира кое прави впечатление, и на тази основа аз избрах какво да предложа на гостите си. Имах в началото колебания дали да заложа на представително меню или да сготвя това, което аз обичам, но типично по македонски реших да предложа любими храни. Разбира се, съобразих се с останалите на масата и въпреки че не ям колбаси, имаше на трапезата ми. Представих се изключително достойно и съм доволна!

Участието ми беше страхотно изживяване, запознах се с чудесни хора и се чувствах отлично, още повече че нямах никакви състезателни амбиции, за разлика от други участници, като Сами Хосни например, който има състезателен дух. С него непрекъснато спорехме, защото смятам, че не всичко, което той смята за правилно, е правилно и добро за останалите. Онази седмица беше най-натоварената ми, но съм доволна, че се справих с всичко, а и идеята на това предаване не е само и единствено да готвиш, все пак не се борех за „Мишлен”! Всичко, което приготвих, го мога!

По време на първата вечеря при Милена почти нищо не можах да хапна, защото през деня бях прегладняла и по време на предварителни снимки преди гостуването се нахраних доста стабилно. Затова представата, която се получи, бе за лигла, която не яде, а на финала, когато раздаваше наградите, шеф Манчев не пропусна да ме посъветва да ям повече, че съм била слабичка, но аз се чувствам отлично. Сега внучката ми чака с нетърпение да гледа предаването“, разкри Соня Атанасова.

Момент от вечерята при Милена

На въпрос за любимото й ястие тя бе откровена, че това са десертите. „Започвам храненето от десерта“, разкри дизайнерката пред „Струма“.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

1 Коментар

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *