HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Благоевградската Меси се размина с трансфер в чужбина, петричанката Л. Костова тъне в лукс на Ботуша

Лидерката на “Спортика” Вероника Гоцева-Меси се размина с трансфер в чужбина тази зима. Вариант пред благоевградчанката бе втородивизионният “Катания”, където миналата седмица премина нейната съотборничка в областния център на Пиринско Венидона Сърбинска. За разлика от нея обаче, Гоцева не успяла да събере в кратък срок всички необходими документи, изискуеми от италианското футболно законодателство и от местните власти. Допълнително разколебаване внесъл фактът, че наскоро започнала нова работа в София и не искала да прибързва с решението си да се отдаде изцяло на любимата игра, макар и зад граница. Почти сигурно през лятото ще последва втори неин опит да се озове на Ботуша с посредничеството на мениджъра Коста Стоянов.
В лукс тъне на Апенините друга от трансферните героини на “Спортика” Лиляна Костова, която смени полския с италианския елит. Петричанката не пестила суперлативите си за условията, които й предоставили новите работодатели. “За 9 г. в различни чуждестранни клубове не са ме глезили никъде така, както във “Верона”. Хората са се постарали всичко да ми е на шест, заплащането е несравнимо”, похвалила се нападателката на бившия си наставник в Благоевград Радослав Креснички, който обаче още е в шок от отсъствието на най-успешната наша футболистка от челната тройка в анкетата за номер 1 у нас за 2017 г. “Да си първенец на четири различни държави, да имаш мачове в Шампионската лига и да те пренебрегнат, нямам думи”, недоумява ексзащитникът на орлетата. Топ 3 сформираха двете негови възпитанички Евдокия Попадинова и Венидона Сърбинска и Велина Кошулева от НСА.
“С 13 момичета започна зимната подготовка на “Спортика”. Първите тренировки тимът проведе на изкуствения терен в Спортния интернат, в следващите дни заниманията ще се пренесат на базата в село Рилци. Напусна ни само Сърбинска, която обаче е половин отбор. Засега нови попълнения няма. Планираме няколко контроли у нас и в съседна Македония, до рестарта на първенството в началото на март има достатъчно време”, коментира Р. Креснички.
СТОЙЧО СТОИЦОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *