HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Благоевградската „Монолитстрой“ и софийската „Арете строй“ ще изграждат тренировъчната база в Падеш за 441 036 лв. с техника на съпругата на ексгубернатора К. Хаджигаев

Благоевградската фирма „Монолитстрой – Чорбаджийски, Байкушев“ ООД и софийската „Арете строй“ ЕООД (бивша „Спортни настилки“) със собственик Пламен Трифонов ще строят новата тренировъчна база в село Падеш. Обединението им „Падеш 2017“ ДЗЗД е класирано на първо място в обществената поръчка, проведена от община Благоевград за строителството на спортна база. Двете фирми са посочили в офертата си, че ще използват техниката на трето лице – „Инвест 14“ ЕООД на Маргарита Хаджигаева, съпруга на бившия ОбС председател и губернатор на Пиринско Костадин Хаджигаев. Срокът за изпълнение на поръчката, посочен от „Падеш 2017“ ДЗЗД, е 90 календарни дни, а за проектиране са предвидили 30 дни.

Конкурентната фирма, участвала в обществената поръчка – „ЕТ „Маргарита-П-Иван Костадинов“, е отстранена от тръжната комисия от надпреварата заради несъответствия в офертата й и обявените условия от възложителя.

Тренировъчната база ще се изгради върху терен от 15 774 кв.м, на мястото, където е старото игрище на селото. Тя ще се ползва най-вече от детските и юношески състави за тренировки и мачове, както и за подготовка на гостуващи тимове.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *