HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Благоевградската певица Анели Никова от Мармарис след разрушителното земетресение от 6,7 по Рихтер: Хората в сградата с квартирата ми скачаха от терасите, беше ад!

„Беше ужасно! Всичко започна да пада. Хората, които живеят в сградата, в която е квартирата ми, скачаха през терасите, крещяха и бяха в паника. Опитвах се да им помагам и сигурно затова аз не изпаднах в същото състояние и бях спокойна“. Така описа кошмарната нощ по време на земетресението в турския курорт Мармарис благоевградската певица Анели Никова, бивша солистка на Биг Бенд – Благоевград, която до края на август има договор за работа в най-голямата дискотека в турския курорт с вместимост над 10 000 души  „Арена клуб“.

„Тъкмо се бях прибрала в апартамента си от участие, когато стана земетресението. Живея на 2-ия етаж, а всички сгради са на не повече от 4 етажа, тъй като има забрана за високо строителство. Беше много силно! Кубинци, колумбийци, туристи от всякакви националности от околните хотели пищяха. Останахме цяла нощ навън. Хората спяха по шезлонги, отказваха да се приберат. За щастие тук няма жертви и пострадали, разминахме се леко, в смисъл сградите издържаха, но изживяването беше ад!“, разказа подробности младата жена.

Както е известно, земетресение с магнитуд от 6,7 по скалата на Рихтер с епицентър в Егейско море, на около 12 км от остров Кос, разлюля миналата нощ Турция и Гърция в 1,31 ч., последва вторичен трус със сила над 5 по скалата на Рихтер.

Анели Никова вчера обясни, че се чувства като в лодка заради поредицата от по-леки трусове, а очакванията на сеизмолозите и геолозите били това да продължи още 3 седмици. „Успокоителното е, че не се предвиждат силни трусове в района, в който съм, но специалистите предвещават ново, по-голямо земетресение да удари Истанбул. Северна Турция може да пострада скоро“, предаде благоевградската певица опасенията на сеизмолозите.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *