HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Благоевградската призовкарка Вили Начева влезе в ролята на автомонтьор, оправи със замах стария си „Ситроен”

Благоевградската съдебна служителка в бюро „Призовки” Вили Начева влезе в ролята на автомонтьор. Старият й „Ситроен” вчера не искаше да потегли, но опитната шофьорка се справи безупречно със ситуацията. Отвори капака и за отрицателно време реши проблема, дори не се наложи да потърси помощ от съдебните охранители. Тя е единствената призовкарка, която кара личната си кола за служебни нужди.

„Ситроенът ми е на 23 години, дава дефекти, време е да го сменя. Свикнала съм да съм на колела, така ми е по-добре. Плащам си бензина, но никога не съм правила сметка колко ми струва. Разпределям си призовките и гледам в един ден да обиколя повече адреси в един район. Работата не ми тежи, от 11 години се занимавам с това. Хората са различни. Не им е приятно да получават призовки, но проявяват разбиране”, разказва В. Начева.

През всичките тези години се е опазила от инциденти, но миналото лято за пръв път попаднала в екстремна ситуация.

„Трябваше да връча призовки на тризначките в кв. „Еленово“, но бях връхлетяна от торнадо. То бяха викове, крясъци, обиди, клетви, закани. Нахвърлиха се върху мен и започнаха да дърпат книжата. Очаквах всеки момент да почнат да раздават шалтаци. Слава Богу, разминах се само с няколко счупени нокътя. Тази неочаквана агресия ми подейства много зле, трябваше ми време да се съвзема. След това се наложи да гладя и лепя скъсаните книжа, информирах шефовете. Жалко е, че сцената се разигра пред очите на майката на тризначките, която не се намеси. Аз просто трябваше да си свърша моята работа. Не се интересувам кой какви дела има, моето задължение е да им връча призовките. Просто трябва да се научим да уважаваме труда и ценим достойнството на другия”, убедена е Вили Начева.

ТИНА ГЕОРГИЕВА

 

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *